zaterdag 29 mei 2010

molentocht 140km 29 Mei


Het was weer een mooie tocht geregeld door onze generaal Kees, samen met Wim en Pé?
Het kwam voor mij uiteindelijk op 144km, met de aan en af - rij roete.
Na bij de Waerdts tempel te verzamelen, richting Burgerbrug waar de Muis samen met Martje en Rene op ons wachten, Yvonne had weer veel lekkers geregeld zoals koffie en koek en zelfs vers fruit.
Daarna gezellig op pad met 7 velo's en 4 open liggers.
Af en toe flink tegen wind wat het tempo wat om laag bracht, maar wel met onverwacht mooi weer zo heb ik zelfs de zonnebrand creme nog ter hand genomen.
Na een paar korte pauzes onderweg nog een laatste pauze op de camping van de ouders Martje waar later dit jaar in september het velomobiel treffen zal worden gehouden.
Martje bleef hier achter ivm haar blessure en vond het na 60km welletjes.
Bij de waerdts tempel weer afscheid genomen van elkaar en met een tot ziens op Cycle vision een ieder weer richting huis.


















zaterdag 15 mei 2010

Dutch week Val-Thorens - Wintersportvakantie.






























































Het is een beetje laat dit bericht en we zijn dan ook alweer een weekje thuis, maar hier nog wat foto's van onze wintersport in de eerste week van mei.
We hebben alle soorten weer gehad wat je in de winter kan verwachten en naar het feit dat we zo laat waren was de sneeuw conditie redelijk, s'middags wat papperig en onderin op 2300m echt pap, maar bovenin bleef het redelijk en werd het doordat het later in de week kouder werd beter. Soms skieden we in de dichte mist of een sneeuwbui van de hele dag en de andere dag hadden we prachtig weer vol op zon.
Ik ben in de dichte sneeuw nog flink onderuit gegaan en had gelukkig een helm op, wel wat last van mijn nek nog maar dat gaat wel weer over. Katinka had na een behoorlijke val een beste blauwe plek op haar heup, verder zijn we de week zonder kleerscheuren doorgekomen en hebben lekker geskied.

Hoe vinden jullie de dakkoffer, wij vonden hem wel erg leuk en letterlijk.
Op de terugweg kwamen we nog 2 ligfietsers op vakantie tegen, ze haalden maar net de top zo leek. Het maar was moeilijk te bepalen waar ze vandaan kwamen hadden een duits vlaggetje maar hij sprak maar een beetje duits zei hij, en reden door naar de top, was te lastig om te stoppen denk ik.
Groet Ron en Katinka



























Groet Ron