vrijdag 23 juli 2010

Marian en de Bende van Wim uitgeleide doen in IJmuiden.





























Vandaag samen met Jan Geel, Jan Reus, De Muis en Juf Katje de Ierland gangers Marian met de Camper en Kees, Wim, Cees en Ben met de Questen Via de Pont Buitenhuizen naar IJmuiden gebracht voor hun rondje Ierland, vanavond vertrekken zij naar Newcastel en dan Engeland door en vervolgens de boot naar Ierland.

zondag 18 juli 2010

Forten Route 18-07-2010


















































































































Hallo Allemaal,
Vandaag de Forten Route gereden rondom Amsterdam, georganiseerd door Mark-Jan.

Vanmorgen om 5.50u van huis vertrokken naar de Woude waar we bij Wim zouden verzamelen 6.30u, er was immers de route volgend 61km af te leggen naar de zeeburgerdijk Amsterdam waar we met de rest van de groep zouden samen komen. het was lekker weer om te fietsen en de rit ging dan ook voorspoedig en waren om 8.55u op de ontmoetingsplaats.
Het was nog lekker rustig onderweg zelf in het anders zo drukke Volendam was het bijna uitgestorven, zeker nog aan het bekomen van de bruiloft van Yolante.
De groep had echter vertraging daar Mark die morgen zijn eerste lekke band had, er zouden er nog 4 volgen, hoop tenminste dat hij er na dat ik de groep bij de woude weer verliet geen één meer gehad heeft.

Zo zijn we met 17 fietsen ( 8 velo's en 9 open liggers )op pad waarvan er al héél snel een open ligger het opgeeft het gaat te snel en weinig training in de benen.
Met af en toe een pauze en natuurlijk een lekker bakje koffie met appelgebak hield iedereen het volgens mij goed uit, zo was er voor de gene die zich verkneukeld had op een lekker patatje een pauze in hoofddorp bij papa's Beach House, hier verliet Yvonne de groep want zij moest werken en in een record tijd nog proberen terug te komen naar huis.
Later was de groep nog enig sinds uit elkaar geraakt door dat Anja een lekke band had en de groep hier geen erg in had, we kwamen echter weer bij elkaar bij pont Buitenhuis, waar Mark zijn 3de lekke band had en voor de afwisseling ongeveer 500meter na de pont nog maar eens.
zo kwamen we aan bij eht pontje van Krommenie, deze was echter niet echt groot en zijn we met de Questen maar omgereden en komnde de open liggers met de Allweder in 2x over.
Even later waren we bij de Woude en ben ik afgehaakt daar ik de ronde vol had.
Hier heb ik nog even geprobeerd met Kees te bellen 17.00u want zijn fiets stond volgens mij nog bij Wim en ik ging ook richting HHW dus konden we samen fietsen, maar ik kreeg geen gehoor.
Zo ben ik alleen op HHW aangegaan, wilde even gaan kijken bij de nieuwe ligfiets van Theo, had hij gisteren opgehaald bij Ted de Lange.
Thuis aangekomen 224km gereden.
Groet Ron

zaterdag 10 juli 2010

molentocht 10-07-2010


























































Vandaag stond de molentocht 170km op het programma, georganiseerd door Pé en Kees.
Het was lekker weer en het beloofde warm te worden.
Vanmorgen om even 8.30u vertrokken richting Middenmeer Naar Pé waar vandaan de tocht zou gereden zou worden. Het was eerst 25km naar Pé en die gingen lekker ook gezien de temperatuur die nog zeer aangenaam was. Ik was de 3de die hier aankwam en met een hartelijk ontvangst en een lekker bakkie koffie en een stroopwaffel voel je je gelijk welkom.
Na enige tijd en een belletje van Kees bleek de De Muis er aante komen lopen met een lekke band. Natuulijk werd zij van alle kanten geholpen om alles weer snel te repareren. Om 10.30u vertrokken we voor de mooie rit die alleen bestond op papier met de molens hier op en waar ze staan. Natuurlijk weten Pé, Kees en Jan als geen ander hoe ze rijden moeten om langs de molens te komen en alle leuke weggetjes in bijna heel Noord-Holland. Bij Medemblik haakte Yvonne af en ging even lekker zwemmen en bij Juf katje kijken die daar iets leuks met elfjes en Feeën aan het doen was. Met zijn 4 gingen we verder richting Oostwoud waar we bij Jan, door zijn Annie hartelijk onthaald werden met een bakkie leut. Daarna gingen we weer terug richting Wervershoof en daarna richting Bovenkarspel -Hem en Blokker. Ik had al een tijdje last van tintelende voeten en door het toch wel pittige tempo had is weinig tijd om hier vanaf te komen, we zouden stoppen voor een lekker ijsje maar door de drukte werd Hoorn toch maar gemeden en en kwam de door mij erg gewenste pauze te niet. Zo gingen we via Zwaag richting de Bobeldijk en Berkhout waar ik onderhand bijna geen gevoel meer in mijn voeten had. En na mij afgemeld te hebben bij Kees die gelukkig nog wel bij mij in de buurt reed (Pé en Jan waren voor mij niet meer berijkbaar, te veel opdreef) , bij de Hulk afgehaakt en richting huis gegaan. Ik was er op dat moment qua energie nog niet echt doorheen maar had bijna geen gevoel meer in mijn voeten en dat fietst niet echt lekker meer. Toch mooi 130km gefietst, is weer eens wat meer dan 9+9 naar mijn werk.
Pé, Kees, Jan en Yvonne bedankt voor de leuke dag.

Groet Ron

PS fotos volgen nog.