maandag 6 september 2010

Zeilen in Friesland






Hoi Allemaal,
Van het weekend weer even lekker gezeild in Friesland.
Zaterdag opgestapt in Heeg, waar we er achter kwamen dat we het eten en drinken voor onderweg vergeten waren. Dus onder het zeilen naar Stavoren waar we heen gingen bij een Haven /Camping met winkel maar even gestopt om de hoog nodige inkopen te doen. In Stavoren in de binnenhaven aangemeerd en na een lekkere wandeling langs de dijk even ergens gegeten en via het dorp weer terug naar de boot om te slapen, het zou lekker fris worden en het was ook een mooie heldere nacht met veel sterren. Na een lekkere frisse nacht en een goed ontbijt naar de sluizen en het ijsselmeer op om richting Workum te zeilen, het was lekker weer en de wind kwam met kracht 3 vanaf het land en dus was het ondanks dat het een lichte boot is goed te doen. Na aankomst in Workum de zeilen gestreken en door de sluizen gevaren en nog een aantal bruggen waar het bekende klompje gehanteerd werd voor het brugwachters geld van 0.70ct.
Na een lekker bakkie koffie gedronken te hebben in Workum, weer onderweg naar Heeg de thuishaven van Chille, eerst nog een stuk gezeild op de smalle vaart, ondanks de niet geheel gunstige wind en daarna tot het Heegermeer op de motor gevaren, op het Heegermeer stond er nog een lekkerewind kracht 4 zodat er nog aardig gezeild kon worden en het weer was nog aangenaam ondanks dat het al half 7 in de middag was.
Na aankomst in de havende boot opgeruimd en schoongespoeld en nog even een boterhammetje gegeten alvorens de terugreis aan te vangen.
Groetjes Ron